doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

De Winter wil Taxi en 12 steden, 13 ongelukken terug op tv

Producent Harry de Winter vindt dat de NPO oude succesnummers Taxi en 12 Steden, 13 Ongelukken terug op televisie zou moeten brengen. Dat stelt de televisiemaker vrijdag in een interview in AD. De Winter gaat volgende week van start met een nieuwe serie Wintertijd, waarin hij met bekende Nederlanders praat over hun favoriete muziek.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Ik riep het laatst nog bij de nieuwe directie van IDTV. ‘Jullie hebben twee formats liggen die makkelijk weer kunnen werken: Taxi en 12 Steden 13 Ongelukken", vertelt De Winter. "Ook voor dat laatste programma zaten mensen vroeger massaal voor de buis, want er ging een ongeluk gebeuren. Je wist alleen niet wie tegen wie botste. Wat Taxi betreft: het probleem is wel dat je iemand achter het stuur moet zetten die niet al té bekend is. Maar ik ga hier niet meer over.’’

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Taxi was in de jaren negentig een van de grote succesnummers van de NPO. Maarten Spanjer, en daarna diverse bekende acteurs, voerde als taxichauffeur openhartige gesprekken met nietsvermoedende passagiers. Het programma trok toen bijna wekelijks tegen de 3 miljoen kijkers.

Lingo weg

12 Steden, 13 Ongelukken was een grote VARA-hit waarin, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, waargebeurde auto-ongelukken werden gereconstrueerd. De in totaal 118 afleveringen werden gemaakt door grote regietalenten van die tijd, zoals Willem van de Sande Bakhuyzen, Roel Reiné, Pieter Kuijpers en Elbert van Strien.

De Winter stelt in het interview trouwens ook het doodzonde te vinden dat de NPO zijn succesquiz Lingo heeft laten gaan. "Soms verdwijnen programma’s van de buis, omdat mensen denken: dit kennen we nu wel", zegt hij in AD. "Maar de NPO had Lingo natuurlijk nooit moeten laten gaan. Ik vind het nu stiekem wel leuk dat De Mol zijn matig lopende zender met ‘mijn’ Lingo heeft gered."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws