Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ghosn nam meteen de benen nadat toezicht vertrok

BEIROET (ANP/RTR) - Minuten nadat de 24-uursbewaking van de woning waar Carlos Ghosn zijn huisarrest uitzat, nam de voormalig Nissan- en Renault-topman de benen naar het buitenland. Dat meldt de Japanse krant Sankei.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Nissan had een privé-detectivebureau ingeschakeld om een oogje in het zeil te houden bij de woning in de Japanse hoofdstad Tokio, maar Ghosn eiste dat het bedrijf dat toezicht staakte en dreigde met een rechtszaak. Daarop verdwenen de surveillanten.

Kort daarna ontvluchtte Ghosn met een privévliegtuig het land, verstopt in een kist voor muziekapparatuur, en dook hij begin deze week op in Libanon. Hij bezit de nationaliteit van dat land. Interpol heeft inmiddels een arrestatiebevel voor Ghosn aan Libanon uitgevaardigd.

Ghosn wordt in Japan beschuldigd van fraude. Hij mocht zijn rechtszaak in huisarrest afwachten onder strenge voorwaarden, maar dook vorige week opeens op in Beiroet. Hij zegt Japan te hebben verlaten omdat hij daar geen kans had om zich fatsoenlijk te verdedigen tegen de aanklachten.