Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Ghosn nam de trein voor vlucht uit Tokio'

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte automagnaat Carlos Ghosn heeft bij zijn vlucht uit Japan gebruikgemaakt van het openbaar vervoer. Dat meldt de Japanse televisiezender NTV op basis van bronnen rond het onderzoek naar de ontsnapping. De oud-topman van Renault en Nissan zat in huisarrest in Japan, maar dook eind december plotseling op in de Libanese hoofdstad Beiroet.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Volgens NTV nam Ghosn de hogesnelheidstrein nadat hij zijn huis in Tokio had verlaten. Hij kon vervolgens met een taxi van het station naar een hotel vlak bij de internationale luchthaven Kansai.

Veel is nog onduidelijk over hoe Ghosn, die onder meer de Libanese nationaliteit heeft, naar Beiroet is gevlucht. Zeker is dat hij van Japan naar Turkije vloog en daar met een privévliegtuig naar Libanon ging. Naar verluidt zat hij daarbij verstopt in een kist voor muziekapparatuur.

Ghosn, die aan het roer stond van Nissan, Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi, zat ruim een jaar vast in Japan op verdenking van miljoenenfraude. Een deel van die tijd zat hij in een cel in Tokio, maar al maanden mocht hij een rechtszaak in huisarrest afwachten.