doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Australië kampt na bosbranden nu ook met cycloon

CANBERRA (ANP/AFP) - Terwijl in het zuidoosten van Australië brandweermannen de hevigste bosbranden in decennia proberen te blussen, komt in het noordwesten van het land een cycloon aan land. Dinsdag haalde de tropische storm, die de naam Blake heeft gekregen, windstoten van ongeveer 100 kilometer per uur. Ook regent het veel in het gebied. De schade is beperkt gebleven.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Blake is de eerste tropische cycloon die dit seizoen in Australië aan land gaat. De autoriteiten hebben inwoners van het noordwesten aangeraden een noodpakket te maken met een EHBO-doos, een zaklamp, een draagbare radio, voedsel en water.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De cycloon zal naar verwachting geen invloed hebben op de bosbranden aan de andere kant van Australië. Daar gaan grote gebieden bos in de staten New South Wales, Victoria en South Australia in vlammen op. Momenteel zijn de extreme temperaturen gedaald, maar aan het eind van de week wordt er weer een hittegolf verwacht. 25 mensen kwamen om door de branden en ongeveer 1800 huizen werden verwoest.

De Australische regering maakt 2 miljard Australische dollar (ruim 1,2 miljard euro) vrij voor de wederopbouw na de bosbranden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws