doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Gevallen circusartieste voelt benen niet

Het kerstcircus in het Amsterdamse Carré is al jarenlang een begrip in Nederland. Toch ging het afgelopen week voor het eerst in jaren afschuwelijk mis. Kristina Vorobeva viel ruim tien meter naar beneden. Zij doet nu haar verhaal.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Gevallen circusartieste voelt benen niet

Circus

Al jaren komen de beste circusartiesten ter wereld tijdens kerst naar Amsterdam op te treden in Carré. Desondanks kan bij de bovencategorie verschrikkelijk misgaan. Acrobates Rustem Osmanov en Kristina Vorobeva waren bezig met hun act in de nok van het gebouw toen de tand van Osmanov afbrak. Met zijn tand hield hij tijdens de act een riem vast, maar door de breuk vielen ze ruim 10 meter naar beneden. Doordat ze hun show zonder vangnet deden raakten beiden gewond.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Verwondingen

Osmanov kwam er relatief goed van af, want buiten een afgebroken tand hiel hij alleen een hersenschudding aan zijn val over. Zijn vrouwelijke collega en tevens partner is er veel slechter aan toe. Zij werd gisteren geopereerd. De operatie is volgens circusorganisator Henk van der Meijden geslaagd.

Operatie

Bij de operatie aan de nek en ruggengraat waar een plaat is geplaatst. Desondanks voelt ze nog steeds niet haar benen en heeft ze een probleem aan haar arm, laat ze op Facebook weten. Ze bedankt op het sociale medium dan ook de mensen die haar hebben geholpen en heeft nu vooral rust nodig.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws