Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Valiumverkrachter' Johan S. slaat weer toe

De Nederlandse Johan S., beter bekend als de 'valiumverkrachter', heeft weer toegeslagen. Ditmaal in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

'Valiumverkrachter' Johan S. slaat weer toe

Johan S.

Johan S. werd een week geleden aangehouden in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Hij zou op Eerste Kerstdag een 32-jarige vrouw hebben verkracht. Dit gebeurde nadat hij de vrouw in een café ontmoette, haar bij hem thuis uitnodigde en daar drogeerde, verkrachtte en daarna op straat dumpte. De vrouw heeft verklaard dat hij een drankje voor haar maakte 'dat haar duizelig maakte', iets wat hij toeschreef aan een 'kruid met een sterk aroma'.

Valiumverkrachter

Het is een bekend verhaal: in Nederland staat Johan S. namelijk beter bekend als de 'valiumverkrachter'. Hij zou namelijk in 2006 een aantal vrouwen hebben gedrogeerd met valium, waarna hij ze verkrachtte. Hij sloeg op de vlucht, werd opgepakt in Brazilië, uitgeleverd aan Nederland en veroordeeld tot 10 jaar cel, wat in hoger beroep 5 jaar en 8 maanden cel werd omdat niet alle aanklachten bewezen konden worden. 

Moeder is advocate

Hij kwam echter vervroegd vrij en vertrok naar Polen, Malta en Spanje, waar hij ook een spoor van beschuldigingen achterliet. Nu is hij opgedoken in Bulgarije, en zit daar onder huisarrest vanwege de beschuldiging van zijn laatste slachtoffer. Nu vraag je je af: hoe kan deze man zo lang ongestraft zijn gang gaan? Nou, onder andere omdat zijn beide ouders advocaten zijn en zijn moeder documenten heeft vervalst om hem onschuldig te laten verklaren alvorens hij naar Polen vertrok. 

Foto verspreid

Een ander probleem is dat Johan S. ogenschijnlijk een knappe, charmante en charismatische man is, die zijn slachtoffers perfect weet in te palmen. Dat is ook de reden dat justitie een tijd over is gegaan tot het verspreiden van zijn foto, zodat potentiële slachtoffers gewaarschuwd werden. Helaas heeft hij toch weer een slachtoffer weten te maken. De politie in Sofia geeft geen informatie over de zaak, behalve dat Johan S. Bulgarije niet mag verlaten.