Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Songfestivalinzending' Jordan Roy overladen met felicitaties

Officieel is hij het nog niet, maar zanger Jordan Roy wordt via sociale media nu al overladen met felicitaties en gelukswensen. Op Instagram bijvoorbeeld laten veel volgers een berichtje achter bij de laatste post van de man die Nederland mogelijk gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Dinsdag plaatste Jordan een kort filmpje waarin hij een dansje maakt voor de ingang van het Amstel Hotel. "Going into 2020 like...", schreef de zanger, van wie de echte naam Jordy van Toornburg is, erbij. In eerdere posts gebruikte Jordan opvallend genoeg al enkele keren de hashtag #eurovision.

Sinds NPO Radio 2-dj Timur Perlin zondag stelde dat Nederland een act instuurt die begint met de letter J draait de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Shownieuws wist dinsdag op basis van bronnen te melden dat de keuze op Jordan Roy was gevallen.

Termijn

De zanger is woensdag niet bereikbaar voor commentaar, en AVROTROS zwijgt net als in voorgaande jaren in alle toonaarden. "We hebben op dit moment geen nieuws te melden over het songfestival. En in de tussentijd doen we nooit uitspraken over de selectieprocedure of de status daarvan", laat een woordvoerder weten. Op de vraag op welke termijn er wel iets te zeggen valt, gaat de omroep niet in. "Ook daar kan ik op dit moment niets over melden. Of beter: willen we op dit moment niets over melden."

Jordan Roy is geen volslagen onbekende in het circuit. Hij verwierf enige bekendheid met zijn deelnames aan de programma's X Factor en The Voice of Holland. Als onderdeel van de groep Adlicious werd hij tweede in het vierde seizoen van X Factor in 2011. In 2016 deed Jordan mee met The Voice. Alle coaches draaiden hun stoel tijdens zijn auditie, waarna de zanger koos voor Waylon.

Rotterdam

Het songfestival kan een thuiswedstrijd worden voor de 32-jarige Jordan. Hij groeide namelijk op in Rotterdam. Daar studeerde hij ook aan het conservatorium. Na zijn studie richtte hij zich vooral op Adlicious en sinds kort werkt Jordan aan een solocarrière.