Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nog steeds geen stroom na aardbeving op Puerto Rico

SAN JUAN (ANP/RTR) - Talloze Puerto Ricanen zijn woensdag een tweede dag ingegaan zonder elektriciteit, na de hevige aardbeving die 's lands grootste energiecentrale platlegde. Huizen zijn ingestort en minstens één persoon is omgekomen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Scholen zijn woensdag dichtgebleven en alle ambtenaren, behalve politie en hulpverleners, blijven thuis. Vooral in het zuiden brachten inwoners de nacht buiten door. Bijna alle 3 miljoen Puerto Ricanen zaten na de beving zonder stroom en slechts 100.000 waren na een paar uur weer aangesloten. Flessen water, batterijen en zaklantaarns zijn vrijwel uitverkocht in de winkels. Bij benzinestations staan lange rijen. Het internationele vliegveld draait op generators.

Het Caribische eiland dat onder Amerikaans bestuur staat, werd dinsdagmorgen vroeg opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,4. Daarop volgde een aantal stevige naschokken, waaronder een van 5,8. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de noodtoestand uitgeroepen, zodat het makkelijk is voor de Amerikaanse overheid om hulpgelden voor het land te gebruiken.