doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Coke in toestel Martinair Cargo in Argentinië, 7 arrestaties'

BUENOS AIRES (ANP) - De Argentijnse douane heeft in een toestel van Martinair Cargo, dat onder Air France-KLM valt, ruim 80 kilo cocaïne aangetroffen. Dat meldt de Argentijnse krant La Nación. Zeven personen zouden zijn aangehouden. Onder hen zouden de piloten en enkele bemanningsleden zijn.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

La Nación en andere Argentijnse media meldden dat de coke dinsdag werden aangetroffen op het internationale vliegveld Ezeiza bij Buenos Aires, kort voordat vlucht MP 6912 via Ecuador naar Amsterdam zou vliegen. De douane kreeg bij de actie steun van ruim vijftig agenten en vijf speurhonden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het vliegtuig was eerder via São Paulo in Brazilië naar Argentinië gevlogen. De Argentijnse autoriteiten onderzoeken of de drugs in Argentinië of Brazilië aan boord van het toestel zijn gebracht.

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat Argentijnse autoriteiten onderzoek doen naar een vrachtoperatie van Martinair Cargo. Ze liet weten dat ze daar verder geen mededelingen over kon doen. Ook over de nationaliteit van de aangehouden personen kon ze niets zeggen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws