Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Benauwde zege Barça bij debuut coach Setién

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de debuutwedstrijd van coach Quique Setién een benauwde zege behaald. De titelhouder had tegen middenmoter Granada een groot overwicht, maar toonde te weinig scherpte in de afronding. Een kwartier voor tijd, toen de bezoekers met tien man stonden, sloeg Lionel Messi alsnog toe uit een fraai uitgespeelde aanval: 1-0.

Setién werd afgelopen week in Camp Nou verrassend gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde. De 61-jarige Spanjaard, die in de Europese top niet veel ervaring heeft, beloofde bij zijn presentatie aanvallend voetbal in de geest van clubicoon Johan Cruijff.

Barça kreeg tegen Granada inderdaad legio kansen, maar de thuisploeg verzuimde lange tijd het surplus aan kwaliteit in de stand uit te drukken. Na ruim een uur kwam de ploeg van Setién nog goed weg ook. De schuiver van Yan Eteki ketste af op de binnenkant van de paal. Een teleurstellende 0-0 dreigde, maar Messi schoot als aanvoerder zijn debuterende trainer alsnog te hulp.

Tien man

Barcelona kwam als koploper weer op gelijke hoogte met Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 won van Sevilla. Casemiro zorgde na de rust voor 1-0 en 2-1. Luuk de Jong bracht tussendoor namens de bezoekers de gelijkmaker op zijn naam. Atlético Madrid verloor verrassend met 2-0 van het laaggeklasseerde Eibar. Met Sevilla hebben de Madrilenen nu acht punten minder dan beide koplopers.

Bij Barcelona ontbraken tegen Granada onder anderen middenvelder Frenkie de Jong (geschorst) en aanvaller Luis Suárez (knieblessure). De 17-jarige spits Ansu Fati had voor de eerste keer in ruim twee maanden weer eens basisplaats bij Barça. Het Spaanse talent miste in de beginfase meteen al een paar grote kansen. Ook Messi was voor de rust een paar keer dicht bij de openingstreffer.

De bezoekers speelden na de tweede gele kaart voor German Sanchez vanaf de 69e minuut met tien man. Granada leek stand te houden, maar met zijn veertiende competitietreffer maakte Messi toch weer het verschil.