Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nijmegen heeft last van zakkenrollende asielzoekers uit veilige landen

Treinreizigers en uitgaanspubliek in Nijmegen moeten oppassen voor zakkenrollers. Dit zijn asielzoekers uit veilige landen die zorgen voor een ‘hardnekkig probleem’.

Nijmegen heeft last van zakkenrollende asielzoekers uit veilige landen

Asielzoekers

Bij veel zaken in de wereld heb je een groep die het verpest voor de rest. Bij vluchtelingen zijn dat jonge asielzoekers uit veilige landen die naar Nederland komen zonder enig perspectief. Bovendien misdragen ze zich ook nog. Ze zorgen in menig gemeente overlast en problemen, zo ook in Nijmegen, meldt De Gelderlander. “Een hardnekkig probleem” zelfs volgens burgemeester Hubert Bruls.

Zakkenrollen

De Gelderse stad wordt geteisterd door een groep asielzoekers die zakken rolt bij treinreizigers en dronken uitgaanspubliek. Bij treinreizigers gaan ze in kleine groepjes ter werk. Ze stoten tegen iemand aan en rollen zo de zakken van nietsvermoedende reizigers. Bij dronken uitgaanspubliek omhelzen ze de persoon en stelen zo portemonnee of telefoon. in totaal zijn er de afgelopen twee maanden 64 aangiftes binnengekomen.

Arrestaties

In totaal zijn er veertien jongens opgepakt. Acht zaten in asielzoekerscentra in Grave en Overloon en zes hadden geen vaste woon- of verblijfplaats en verblijven illegaal in Nederland. Vijf van hen hebben een gebiedsverbod gebod gekregen en mogen het centrum van Nijmegen niet eer in. Een aantal van de arrestanten bleek bovendien al eerder te zijn opgepakt voor diefstal. Het land uitzetten gaat dus niet zomaar.

Maatregelen

De NS en gemeente Nijmegen hebben extra maatregelen genomen tegen de groep. Zo is er politie in burger ingezet en wordt er extra gesurveilleerd. Ook de NS heeft meer toezichthouders ingezet. bovendien geeft de politie de tip om een mobiele telefoon niet in de kontzak te zetten, omdat dit een makkelijk doelwit is voor zakkenrollers.