TOP Oss kan niet stunten tegen AZ in KNVB-beker

OSS (ANP) - AZ heeft zonder franje de laatste acht bereikt in het KNVB-bekertoernooi. De nummer twee van de eredivisie behaalde bij TOP Oss, de nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie, een eenvoudige zege: 2-0. Daarmee herstelde de Alkmaarse club zich van de pijnlijke competitienederlaag afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Willem II (1-3).

AZ, met verdediger Ramon Leeuwin als debutant, was gewaarschuwd voor TOP Oss. De Brabantse club versloeg afgelopen vrijdag koploper SC Cambuur (3-2).

AZ had in het mistige Oss weinig van TOP te duchten. De thuisclub was voornamelijk bezig met verdedigen. AZ wist aanvankelijk echter geen uitgespeelde kansen af te dwingen. Het tempo was laag en de eindpass liet aan zuiverheid te wensen over.

Afstandsschot

Dani de Wit opende in de 36e minuut de score met een afstandsschot, dat doelman Ronald Koeman verraste (0-1). Na de rust benutte Teun Koopmeiners een strafschop: 2-0. Keeper Koeman, de zoon van de bondscoach, voorkwam een grotere nederlaag voor TOP.

AZ speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen NAC Breda en PSV (donderdag).