doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Lazarus met vier prijzen grote winnaar Musical Awards

Niet Anastasia of Kinky Boots maar Lazarus heeft woensdag de meeste prijzen gewonnen tijdens de 19e uitreiking van de Musical Awards. Het stuk, dat David Bowie vlak voor zijn overlijden maakte, werd onder meer uitgeroepen tot beste grote musical.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Regisseur Ivo van Hove kreeg daarnaast de prijs voor beste regie en acteur Pieter Embrechts won in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De vierde award was voor Jan Versweyveld voor beste vormgeving.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bowie creëerde Lazarus samen met Van Hove. Nederland is na New York en Londen de derde plaats waar de voorstelling te zien is. In Lazarus leidt Thomas Newton, het alter ego van Bowie, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies. De reis wordt omlijst door hits als Absolute Beginners, Changes, Heroes en This is not America.

Favorieten

Vooraf waren Anastasia en Kinky Boots bestempeld als de grote favorieten. Beide voorstellingen hadden tien nominaties binnengesleept maar verzilverden er beide slechts twee en ook niet in de belangrijkste categorieën. Voor Kinky Boots waren er prijzen voor beste mannelijke bijrol (Dennis Willekens) en beste script en Anastasia won in de categorieën beste vrouwelijke bijrol (Gerrie van der Klei) en beste choreografie. Anastasia won wel de AD Publieksprijs, ten koste van Kinky Boots en Soldaat van Oranje.

Fun Home ging ondertussen met drie awards naar huis. Het stuk werd niet alleen uitgeroepen tot beste kleine musical maar hoofdrolspeelster Renée van Wegberg won ook nog eens de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Dominique de Bont won de award voor aanstormend talent.

Unieke prestatie

Het inmiddels bijna tien jaar draaiende Soldaat van Oranje ontving een speciaal in het leven geroepen Musical Award voor Unieke Prestatie vanwege de ongekend lange speelduur, het unieke bezoekersaantal én de bijdrage aan de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws