doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Lazarus met vier prijzen grote winnaar Musical Awards

AMSTERDAM (ANP) - Niet Anastasia of Kinky Boots maar Lazarus heeft woensdag de meeste prijzen gewonnen tijdens de 19e uitreiking van de Musical Awards. Het stuk, dat David Bowie vlak voor zijn overlijden maakte, werd onder meer uitgeroepen tot beste grote musical.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Regisseur Ivo van Hove kreeg daarnaast de prijs voor beste regie en acteur Pieter Embrechts won in de categorie beste mannelijke hoofdrol. De vierde award was voor Jan Versweyveld voor beste vormgeving.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bowie creëerde Lazarus samen met Van Hove. In Lazarus leidt Thomas Newton, het alter ego van Bowie, het publiek door zijn leven, zijn dromen en zijn obsessies.

Publieksprijs

Voor Kinky Boots waren er prijzen voor beste mannelijke bijrol (Dennis Willekens) en beste script en Anastasia won in de categorieën beste vrouwelijke bijrol (Gerrie van der Klei) en beste choreografie. Anastasia won ook de AD Publieksprijs ten koste van Kinky Boots en Soldaat van Oranje.

Fun Home ging met drie awards naar huis. Het stuk werd uitgeroepen tot beste kleine musical en hoofdrolspeelster Renée van Wegberg won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Dominique de Bont won de award voor aanstormend talent.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws