WhatsApp al maanden in de ban bij de VN

NEW YORK (ANP/RTR) - Functionarissen van de Verenigde Naties mijden al sinds juni vorig jaar WhatsApp voor hun (onderlinge) communicatie. In die maand kregen zij de instructie om WhatsApp niet meer te gebruiken vanwege de onveiligheid.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Twee experts van de VN verklaarden woensdag dat zij informatie hadden die wijzen op de "mogelijke betrokkenheid" van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bij het hacken via WhatsApp van de mobiele telefoon van Amazon-topman Jeff Bezos. De VN'ers riepen de VS op een onderzoek in te stellen.

Op de vraag aan de woordvoerder van secretaris-generaal Antonio Guterres of deze ook met de kroonprins berichten had uitgewisseld via WhatsApp, meldde deze dat dit bij de VN uit den boze is. "De senior functionarissen bij de VN hebben instructies WhatsApp niet te gebruiken, het wordt niet ondersteund als een veilig mechanisme."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b50fa233c3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws