doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nuis solo naar ritwinst, titelhouder Otterspeer gediskwalificeerd

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kjeld Nuis heeft bij de NK sprint in Heerenveen de 1000 meter gewonnen. De olympisch kampioen zegevierde in een tijd van 1.08,88. Hij moest in de laatste rit solo rijden vanwege een diskwalificatie voor titelhouder en teamgenoot Hein Otterspeer na een tweede valse start.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Ronald Mulder, de winnaar van de 500 meter (34,86), gaf als nummer twee (1.09,42) ruim een halve seconde op Nuis toe. Lennart Velema eindigde als derde in 1.09,44.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

In het klassement na twee afstanden leidt Mulder nog wel. De marge met Nuis bedraagt 0,34 seconde voor de tweede 500 meter op zondag. Velema is de nummer drie in de tussenstand, op 0,51 van Mulder.

WK Hamar

Nuis en Mulder willen zich bij de NK sprint kwalificeren voor de WK sprint eind februari in Hamar. Daarvoor zijn Kai Verbij en Dai Dai Ntab al geplaatst. Het derde WK-ticket gaat zondag naar de nieuwe Nederlandse kampioen. Verbij en Ntab ontbreken in Thialf.

Door een zware griep Nuis kon zich niet plaatsen voor de EK en WK afstanden. Voor dat laatste toernooi, half februari in Salt Lake City, kreeg hij twee aanwijsplekken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws