Met tien spelers is Fulham kansloos tegen Manchester City

MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft in de vierde ronde van de FA Cup simpel gewonnen van Fulham (4-0). De Engelse topclub had vrijwel de hele wedstrijd een man meer op het veld staan, omdat aanvoerder Tim Ream van Fulham al na 5 minuten met rood van het veld werd gestuurd. De Amerikaanse verdediger hield de doorgebroken Gabriel Jesus vast in het strafschopgebied.

Ilkay Gündogan benutte de penalty die daarop volgde. Bernardo Silva knalde even later na een fraaie individuele actie de 2-0 binnen. De Portugees tekende zo voor het honderdste doelpunt van City dit seizoen in alle competities.

In de tweede helft voerde spits Gabriel Jesus de score met twee goals op naar 4-0. De debuterende Terence Kongolo werd in de slotfase gewisseld bij Fulham, dat zich nu volledig kan richten op de competitie. De ploeg uit Londen jaagt op promotie naar de Premier League. Fulham staat op de derde plaats in het Championship.

Manchester City veroverde vorig jaar de FA Cup.