doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

FC Den Bosch licht aanpak racisme donderdag toe

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch geeft donderdag bij de tuchtcommissie van de KNVB een toelichting op de stappen die zijn genomen naar aanleiding van de racistische bejegening van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De Brabantse club deelde begin deze maand al voorlopige stadionverboden uit aan een aantal supporters vanwege wangedrag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, op 17 november. De fans werden toen gestraft vanwege onder met het gooien van bier naar het veld. Het is nog onduidelijk of nu ook de daders van het racisme zijn opgespoord.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De tuchtcommissie van de KNVB behandelt de veelbesproken racismezaak donderdag in Zeist. De aanklager betaald voetbal schuift dan ook aan. Voorzitter Jan-Hein Schouten en directeur Theo Teelen vertellen op het bondskantoor welke stappen Den Bosch heeft genomen. "We willen niet voor de muziek uit lopen", zegt een woordvoerster van de club. "Donderdag vertellen we om welke vergrijpen het gaat en om welke aantallen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De tuchtcommissie doet vermoedelijk binnen twee weken uitspraak. Het draait in deze zaak vooral om de vraag of de club iets te verwijten valt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws