Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Te sterke man' trekt per ongeluk zwaard uit Disney-attractie

Elke zaterdag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer waard is. Met vandaag, nu alle Disneyparken op slot zijn, een bijzondere bezoeker.

'Te sterke man' trekt per ongeluk zwaard uit Disney-attractie

Oeps! Een 'te sterke' man heeft in het Disney-park in Anaheim per ongeluk zwaard Excalibur uit zijn aambeeld getrokken. Wie is deze 'Koning Arthur'?

Zwaard Excalibur

Wie het verhaal van Camelot kent weet: degene die zwaard Excalibur uit een steen los weet te trekken is de ware Koning Arthur. Is de Disney-film Merlijn de Tovenaar  zit het zwaard in een aambeeld, en wordt een jonge Arthur daarna tot koning der Britten gekroond. Dit aambeeld met bijbehorend zwaard is een bekende Disney-attractie (leuk voor de foto's!) waar menigeen een poging waagt. Uiteraard zonder succes. Tot nu!

Disney-park Anaheim

In het Disney-park in Anaheim is het namelijk toch iemand gelukt om het zwaard los te trekken. Of nou ja, los: gewoon kapot. Het is namelijk helemaal niet de bedoeling dat het iemand zou lukken. Maar daarbij hadden de makers even niet op krachtpatser Sam gerekend. Die was voor het eerst met zijn vrienden in een Disney-park en ze hadden hem wijs gemaakt dat hij een prijs zou krijgen als hij het zwaard los zou trekken: "We wilden een foto maken en toen heeft mijn maat Sam het zwaard uit het aambeeld gerukt. Het kraakte flink", aldus één van zijn vrienden. "Het is best een brede kerel, dus ja."

Het zwaard in het aambeeld is een bekende Disney-attractie

Vernield

Volgens het verhaal zou Sam dus nu de koning van Disneyland zijn, maar in werkelijkheid was het personeel wat minder blij met zijn 'prestatie'. Die maakten hem duidelijk dat dit niet de bedoeling was en dat hij in feite een attractie vernield had. Over dromen in duigen gesproken...