Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Brussel heeft 30 nieuwe wetsvoorstellen in petto

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie komt dit jaar met een dertigtal nieuwe wetsvoorstellen voor onder meer een universele oplader, cryptomunten, biodiversiteit, en een gegarandeerd minimumloon. Het eerste werkprogramma van de in december aangetreden commissie staat vooral in het teken van beleid om de EU klaar te stomen voor de digitale en ecologische transitie, blijkt uit de door vicevoorzitter Maroš Šefčovič gepresenteerde plannen voor 2020.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Šefčovič noemde het programma " ambitieus". Het dagelijks EU-bestuur heeft ook besloten 34 wetsvoorstellen te schrappen die niet meer relevant zijn of in de onderhandelingen tussen lidstaten en het Europees Parlement al geruime tijd vastzitten.

Brussel zal dit jaar onder meer voorstellen presenteren om het migratie- en asielbeleid te hervormen. De regels voor landen die EU-lid willen worden, worden herzien. De commissie gaat wetgeving presenteren over kunstmatige intelligentie. Šefčovič wil ook het gebruik en nut van de 1 en 2 eurocenten onder de loep nemen.