Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dragonball Z: Kakarot is vooral prachtige nostalgie

Een hele generatie is opgegroeid met de animatieserie Dragonball Z. Zij kunnen nu even terug naar hun jeugdhelden met Dragon Ball Z: Kakarot.

Dragonball Z: Kakarot is vooral prachtige nostalgie

Dragon Ball Z.

Wie aan Dragon Ball Z. denkt, ziet vooral de gevechten en de bizarre Japanse humor voor zich. Iedereen raakte vroeger dan ook niet uitgepraat over Goku, Frieza en Gohan. Deze trip down to memory lane komt nu terug in Dragon Ball Z: Kakarot.

Goku

De game vertelt namelijk het verhaal van Goku. Hoewel je denkt dat het wellicht saai is om alles weer opnieuw te beleven, is dat totaal niet zo. Het is fijn om weer terug te zijn in de wereld en de graphics zien er prachtig uit. Hoewel het natuurlijk veel beter uitziet dan de originele serie, heeft het wel de sfeer.

Lachen

De komische kanten zie je ook terug in de verschillende missies. Zo moet je bijvoorbeeld een pornoblaadje van Master Roshi terugvinden die verstopt is door een pratende schildpad. Ja, probeer dat maar eens te verzinnen. Het zorgt ervoor dat je blijft lachen door de bizarre Japanse humor.

Maar zo goed als de sfeer is, zo matig is de game zelf. Er zit nauwelijks uitdaging in en het lijkt alsof je elke keer hetzelfde kunstje opnieuw moet doen. Je leeft van gevecht naar gevecht wat aangevuld wordt door cutscènes. De gevechten zijn zelf vrij makkelijk en het lijkt vooral button-bashen.

RPG

Hoewel de game een RPG is, valt dat element wel mee. Je krijgt natuurlijk ervaringspunten zodat je sterker wordt en ook zijn er speciale communityboards die je op jouw eigen manier kunt samenstellen. Die stel je samen door icons die je krijgt van personages waarvoor je een quest doet. Het geeft je meer opties om jouw personage in te richten zoals je wil. Het is echter niet heel ingrijpend.

Conclusie

Nee, voor het pure gamen hoef je Dragon Ball Z: Kakarot niet te kopen. Wil je echter het verhaal van Goku weer opnieuw meemaken en genieten van de prachtige Japanse humor, dan is het een spel wat je zeker in huis moet halen.

Cijfer: 7