Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hilversum maakt zich op voor Gouden RadioRing Gala

HILVERSUM (ANP) - De belangrijkste radioprijzen van het jaar worden donderdagavond uitgereikt in Hilversum. Tijdens het 14e Gouden RadioRing Gala in Theater Gooiland worden zowel publieks- als vakprijzen uitgereikt aan de beste radioprogramma’s en de meeste favoriete presentatoren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Genomineerd voor de Gouden RadioRing zijn de programma’s Veronica Inside, Somertijd (Radio 10), Mattie & Marieke (Qmusic), Ekdom in de Morgen (Radio 10) en Club Ondersteboven (SLAM!). Somertijd is voor het derde jaar op rij genomineerd. Dit jaar dingen er geen radioprogramma’s van de publieke omroepen mee naar de publieksprijs, die vorig jaar werd gewonnen door Evers Staat Op (Radio 538).

Marieke Elsinga (Qmusic), Annemieke Schollaardt (NPO Radio2) en Amber Delil (SLAM!) maken kans op de Zilveren RadioSter Vrouw. Bij de mannen zijn dit jaar Gerard Ekdom (Radio 10), Wilfred Genee (Radio Veronica) en Bram Krikke (SLAM!) genomineerd voor de Zilveren RadioSter.

Voormalig radiomaker Sjors Fröhlich, die nu burgemeester is van de gemeente Vijfheerenlanden, krijgt donderdag de Marconi Oeuvre Award. Verder worden tijdens het gala Marconi Awards uitgereikt in de categorieën Beste Zender en Aanstormend Talent.