Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

R. Kelly krijgt namen beschuldigers niet te horen

Een rechter in New York heeft het verzoek van R. Kelly om de identiteit van twee van zijn beschuldigers te achterhalen afgewezen. Aanklagers hadden aangeven daar fel op tegen te zijn omdat de zanger al eens een dreigende brief heeft gestuurd naar een vrouw die hem van misbruik beschuldigde.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de misbruikzaak tegen Kelly zijn twee beschuldigers anoniem gebleven, zij worden in de rechtbankdocumenten omschreven als 'Jane Doe 2' en 'Jane Doe 3'. Een van hen heeft aangegeven dat de zanger in 1999 seks met haar heeft gehad toen ze zestien jaar en dus minderjarig was. De ander stelt dat Robert Kelly haar in 2003 of 2004 drie dagen lang in een slaapkamer heeft opgesloten zonder eten en haar heeft misbruikt toen ze bewusteloos was.

De advocaat van Kelly reageerde woensdag tegenover de New York Post verbolgen op de beslissing van de rechter. Hij zegt dat er geen bewijs is dat de zanger zou proberen een getuigenis van zijn beschuldigers tegen te houden, en dat het onmogelijk is zijn cliënt te verdedigen als hij niet weet wie de vrouwen zijn.

De zaak in New York is één van de vier processen die Kelly dit jaar te wachten staan. Er lopen ook nog twee misbruikaanklachten tegen hem in Chicago en een in Minneapolis.