Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zorgen voor Ajax ondanks zege op PSV

Ajax heeft Erik ten Hag het perfecte cadeau gegeven op zijn vijftigste verjaardag. De coach zag zijn elftal in eigen huis met 1-0 winnen van PSV. Toch zijn er zorgen voor de coach. Ten Hag zag namelijk Veltman, Promes en Babel geblesseerd uitvallen.

Ajax - PSV

Ajax was in de eerste helft heer en meester in de Johan Cruijff Arena. Het was aan Lars Unnerstal te danken dat het bij rust nog geen 0-4 stond. De doelman van PSV pakte eerst een schot van Promes, na een prachtige voorzet van Eiting, op onwaarschijnlijke wijze. Ook hield hij Van de Beek van dichtbij af van een goal en redde hij stijlvol op een schot van afstand van Eiting.

Terechte voorsprong

Toch kwam Ajax na 35 minuten spelen op voorsprong door een fout van Unnerstal. De doelman kwam uit zijn zestien om Tadic af te houden maar schoot de bal zo in de voeten van Van de Beek. De middenvelder omspeelde twee spelers maar werd afgestopt door Viergever. De sliding van de oud-Ajacied zorgde voor een niet te missen kans voor Promes die tegendraads Unnerstal kansloos liet.

Blessures

Toch had Ajax voor rust nog een tegenvaller doordat Promes met een hamstringblessure uitviel. Na een halfuur spelen was ook Joël Veltman al geblesseerd van het veld gegaan.

Na rust was er al snel een grote kans voor opnieuw Van de Beek, maar ook nu kon de Oranje-international geen doel treffen. Nadat ook Babel nog eens geblesseerd uitviel werd het duel een stuk minder. Het was steeds meer vechten zonder echt goede aanvallen.

PSV was met name aanvallend onmachtig. Pas toen jeugdspelers Noni Madueke het veld betrad leek er echt iets te gebeuren bij de ploeg van Ernerst Faber. De jongeling zette dribbel na dribbel in, maar strandde keer op keer op de Amsterdamse verdedigers. Daarmee won Ajax uiteindelijk wel, maar had het meer moeten scoren met name in de eerste helft.