Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geert Wilders doet aangifte tegen slachthuis

Geert Wilders heeft samen met partijgenoot Dion Graus aangifte gedaan tegen een slachthuis in IJsselstein. Uit beelden met een verborgen camera bleek dat de varkens daar slecht behandeld worden.

Geert Wilders doet aangifte tegen slachthuis

Geert Wilders

“Deze mensen moeten hard aangepakt worden. Dit moet een signaal zijn dat de politiek niet pikt en dat rechters hard moeten straffen. Deze aangifte is de eerste stap,” zegt de politicus. Zijn partijgenoot Dion Graus laat weten dat hij graag wil dat er hogere straffen voor dierenmishandelaars komen. Ook moet er een levenslang verbod komen op het houden van dieren voor mensen die ze mishandelen. Ook de Partij voor de Dieren doet aangifte tegen het slachthuis.

Slachthuis

Er is veel ophef rond het slachthuis ontstaan nadat RTL Nieuws beelden van de onderzoeksgroep  Ongehoord liet zien  liet zien hoe er met de varkens in het verwerkingsbedrijf werd omgaan. De dieren werden geslagen en er werd aan de staarten getrokken. Het is overigens niet de eerste keer dat er zulke beelden worden verspreid. Eerder waren al andere beelden van slachthuizen te zien die het niet zo nauw nemen met de regels.