Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘In de toekomst moet je wellicht betalen voor belastingaangifte’

Belasting betalen is natuurlijk een van de meest verschrikkelijke dingen die er zijn. Maar de belastingdienst gaat het nog minder leuk maken. Binnenkort moet je wellicht betalen om belastingaangifte te doen.

‘In de toekomst moet je wellicht betalen voor belastingaangifte’

Betalen

Dat zegt minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken in de Tweede Kamer. Nu moeten bedrijven al 45 euro betalen om aangifte te doen vanwege het e-herkenning inlogsysteem.

Toch gaat dit volgens de minister niet op korte termijn gebeuren. “Ik ga niet zeggen dat er tarieven voor burgers in rekening worden gebracht. Ik zie dat niet op korte termijn,” meldt RTL Z.

'Gratis bestaat niet'

De minister vergelijkt het betalen voor aangifte met het betalen voor een identiteitskaart. Gratis bestaat volgens hem niet. Volgens het ministerie is het mogelijk maken van aangifte een dienst.

We kunnen de minister wellicht eerder vragen om eerst alle problemen bij De Belastingdienst op te lossen. Zo goed bleken de ‘diensten’ van de Belastingdienst niet te werken.

Nog meer betalen

Het idee van betalen om te betalen is natuurlijk niet nieuw. Eerder voerde de overheid dit al in op boetes. Daarbij betaal je naast het boetebedrag ook een deel administratiekosten. Dat bedrag begon met 6 euro per boete, maar dit is inmiddels al verhoogt naar 9 euro. Ook deze maatregel werd eerder al ‘geldklopperij’ genoemd. Boetes worden namelijk gegeven voor de verkeersveiligheid en niet om de staatskas te spekken.