Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bakker verandert naam moorkop vanwege ‘racisme’

Na negerzoenen en jodenkoeken is er in de bakkerij een nieuw taboewoord: moorkoppen. Een bakker verandert de naam nu omdat hij verschillende negatieve reacties kreeg op het woord moorkop.

Bakker verandert naam moorkop vanwege ‘racisme’

Racisme

Bakker Jurgen Verwoerd heeft een veganistische bakkerij in het Zuid-Hollandse Monster. Hij kreeg verschillende negatieve reacties van zijn klanten op het gebruik van het woord moorkop. Die klanten legden de link met slavernij en dus besloot de bakker de naam te veranderen vertelt hij aan RTL Nieuws. “Ik wil nergens aan meewerken wat mensen een vervelende associatie bij hebben. Dus heb ik er iets aan gedaan. Negerzoenen heten daarom bij ons ook kisses.”

Toekomst

Hij vindt dat andere bakkers zijn voorbeeld moeten volgen, want ondanks de naam verandert er niet iets aan het product. Hij vindt dat zijn collega’s aan de toekomst moeten denken.

Moren

De Moren waren een volk dat woonde in Noord Afrika en delen van Spanje en Portugal. Deze hadden een wat donkere huidskleur. Opvallend is dat slavernij erbij wordt gehaald, aangezien de Moren juist zelf mensen tot slaaf maakten uit Europa.