Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Micheal van Gerwen vindt hype vrouwelijke darters overdreven

Fellon Sherrock was afgelopen WK dé verassing. Zij wist als eerste vrouw een partij te winnen. Daar bleef het niet bij, want ze won ook haar tweede wedstrijd. Michael van Gerwen vindt alle aandacht voor haar maar overdreven.

Micheal van Gerwen vindt hype vrouwelijke darters overdreven

Groot gemaakt

“Ik wil niet vervelend doen, maar ze heeft maar twee partijen gewonnen. Natuurlijk is dat iets wat niet eerder gepresteerd is, maar het wordt dan meteen wel heel groot gemaakt,” vertelt Michael van Gerwen tegen Sport 1.

Fallon Sherrock

Op het WK versloeg Fallon Sherrock in de eerste ronde Ted Evetts en in de tweede ronde Mensur Suljovic. De bijzondere prestatie leverde haar een aantal uitnodigen op voor de PDC World Tour. Ze heeft echter geen tourkaart voor het hele circuit. Desondanks heeft ze opnieuw een prestatie van formaat geleverd. De vrouw wist zich te plaatsen voor de UK Open. Na het WK het grootste dartstoernooi.

PDC

Overigens is Fallon Sherrock niet de enige vrouw die flink aan de weg timmert. Ook Lisa Ashton doet het goed. Zij wist vorige maand als eerste vrouw ooit een tourkaart voor de PDC te bemachtigen. Dat betekent dat ze mee mag doen aan de grote toernooien.

Michael van Gerwen

Wie Van Gerwen wil zien moet vanavond op RTL 7 afstemmen. Dan start de eerste ronde van de Premier League.