Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Trump ruziet met Nederlander: ‘Fake News’

Gisteren was er veel lol om een foto van de Amerikaanse president Donald Trump. Er gingen veel memes rond op het internet, maar Trump reageerde op een tweet van de Nederlander Maarten van der Linden.

Trump

Op de foto die is gemaakt door William Moon is Trump te zien met het wapperend haar door de wind, maar ook is er een duidelijke scheidslijn te zien van zijn oranje/bruine gezicht en zijn witte haargrens. Het beeld dat dus door de zelfbenoemde Witte Huis fotograaf is gemaakt zorgde voor hilariteit op de socials over de hele wereld. 

#fakenews

Van der Linden had de foto echter zwart-wit gemaakt. Die hij voorzag met volgende commentaar: ‘OMG America, jullie president! met de hashtags #toomuchmakeup en #orangeface.’ Het zorgde voor gemengde reacties bij volgers van Van der Linden. Sommigen lachen heel hard mee anderen zien het als pestgedrag.. Maar dat zullen wel aanhangers van de president zijn.

Trump reageerde zelf ook op de foto en had er maar één hashtag voorover die hij nogal vaak gebruikt. ‘More Fake News. This was photoshopped, obviously, but the wind was strong and the hair looks good? Anything to demean!’. Waarom de president nou precies juist op de tweet van Van der Linden reageerde is niet duidelijk.

Auteursrechten

Het legt Van der Linden in iedergeval geen windeieren. Had hij hier voorafgaand 150 volgers is dat nu gestegen naar 732. Toch krijgt de tweet misschien nog een staartje. De fotograaf William Moon zegt namelijk dat Van der Linden zijn foto niet had mogen bewerken en gebruiken zonder toestemming vanwege de auteursrechten. Maar waarschijnlijk zal het uiteindelijk alleen met een sisser aflopen en hebben we wel even goed kunnen lachen..