Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Passagiers staan doodsangsten uit: landing gaat drie keer mis

Het waren angstige momenten voor passagiers van een vlucht van Air Europa. Het vliegtuig moest vijf keer een doorstart maken voordat het kon landen.

Passagiers staan doodsangsten uit: landing gaat drie keer mis

Doorstrart

Een vlucht van Air Europa van Madrid naar Amsterdam is voor veel passagiers een ervaring geworden waar ze niet graag aan terugdenken. Het vliegtuig moest vijf keer een doorstart maken op de landingsbaan omdat het niet kon landen door storm Ciara.

Turbulentie

In de media doen verschillende inzittenden van het toestel hun verhaal. Tegen de NOS vertelt Mark Haagen dat het eigenlijk een hele rustige vlucht was, totdat het vliegtuig moest gaan landen. Op 900 meter hoogte kreeg het vliegtuig last van enorme turbulentie waarop besloten werd om eerst een paar rondjes te vliegen.

Angst

Bij de eerste landing maakte de piloot een doorstart en ook bij poging twee en drie ging het mis. Het zorgde voor angst in het vliegtuig. “Mensen schreeuwden en waren aan het kotsen. De turbulentie was enorm. De bagage vloog heen en weer”, vertelt dezelfde jongen tegen RTL Nieuws. Een andere inzittende nuanceert de berichten van Haagen. “Er werd werd door iemand hard geschreeuwd, maar over het algemeen was het vrij stil in het vliegtuig,” vertelt Saranda Adriana tegen het AD.

Hoewel de communicatie door de piloten volgens de inzittende belabberd was, kregen ze toch een groot applaus toen het vliegtuig veilig aan de grond was gekomen.