Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

2 jaar jeugddetentie geëist tegen jongen (21) voor inrijden op menigte

Een 21-jarige Limburger reed tijdens een cross het publiek in en wordt vervolgd voor viermaal poging tot doodslag. Hij wordt echter berecht via het jeugdstrafrecht omdat hij een laag IQ heeft.

2 jaar jeugddetentie geëist tegen jongen (21) voor inrijden op menigte

Poging tot doodslag

De jongen deed mee aan de Kempen Cross in Leende. Die dag was het erg droog, waardoor er maar twee in plaats van drie manches konden worden gereden. Dit tot woede van de jongen en zijn vriendin en wilden daarom het inschrijfgeld terug. Dat kregen ze niet, waarop de vriendin van de jongen aan de haren van de organisatrice trok. Vervolgens trok de jongen zijn vriendin mee de auto in, reed naar achter en gaf vervolgens vol gas, waarbij hij zes slachtoffers maakte. Deze liepen bijna allemaal botbreuken op, meldt het AD.

Laag IQ

Zelf claimde hij toen tegen de politie dat hij niet wist dat hij de mensen had geraakt.Voor de rechter claimde hij zelfs helemaal niets meer te weten van het moment dat hij in de auto stapte. De deskundigen in de zaak vinden de man verminderd ontoerekeningsvatbaar omdat hij een laag IQ heeft. De officier van justitie heeft vanwege dat 2 jaar jeugddetentie geëist en een verplichte behandeling daarna. Ook moet hij een rijverbod krijgen van vijf jaar en mag hij nooit meer meedoen aan de cross.