doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Donderdag mogelijk sneeuw, aankomend weekend storm Dennis

We hebben met z’n allen een woeste Ciara overleefd, maar het weer laat ons niet met rust. Aankomend weekend is het de beurt aan storm Dennis.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Donderdag mogelijk sneeuw, aankomend weekend storm Dennis

Storm Dennis

Hoewel storm Dennis (niet te verwarren met Dennis Storm) minder sterk is dan Ciara, kan het alsnog flink losgaan. De windsnelheid van de storm is tussen de 100 en 120 kilometer per uur. De storm trekt sowieso over Groot-Brittannië maar de kans is ook aanwezig dat hij daarna Nederland aandoet of dat er in ieder geval last ondervonden wordt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Sneeuw

Maar voordat de wind weer terug komt, krijgen we eerst te maken met een ander bijzonder weerverschijnsel. Hoewel je haast vergeet door de temperaturen dat het winter is, kan er komende donderdag natte sneeuw vallen door een neerslaggebied dat uit het zuidwesten komt. Vooral in het oosten, noordoosten en midden kan Nederland heel eventjes een klein beetje wit kleren.

Water

Ondertussen staat een deel van Nederland al onder water. Een deel van de rivieren is buiten de oevers getreden, vanwege een hoger waterstand. Zo staat de Biesbosch onder water om andere gebieden droog te houden.

Tussen de storm en sneeuw wordt het weer wat warmer. De temperatuur in het weekend kan tussen de 13 en 15 graden worden. Kortom, haal je regenjas, tussenjas en windjack maar uit de kast voor de aankomende week! 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws