doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Enorme blunder: OM voegt voor 3e(!) keer foto kroongetuige toe

Het OM blundert opnieuw. Voor de derde keer is er een foto van kroongetuige Nabil B. in het strafdossier terechtgekomen, dat ook toegankelijk is voor de advocaten die betrokken zijn bij het Marengo-proces.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Enorme blunder: OM voegt voor 3e(!) keer foto kroongetuige toe

Kroongetuige

In het Marengo-proces tegen de Mocro Maffia, de organisatie van Ridouan Taghi en Saïd R., getuigt Nabil B. Hij is kroongetuige in de zaak en moet daarom beschermd worden. Het OM lijkt het daar echter niet zo nauw mee te nemen want zijn foto is al voor de derde keer onbedoeld in het strafdossier terechtgekomen, wat ook advocaten van de verdachten kunnen inzien. Bovendien verscheen hij eerder per ongeluk op beelden in de rechtszaal waar hij aanwezig was als getuige.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Foto

De foto die in het strafdossier staat is dezelfde die er eerder in verscheen. Ook toen was er grote ophef. Het OM vroeg de advocaten en rechters het strafdossier te ruilen voor een nieuwe waar geen foto in te zien is. De rechtbank heeft nu gevraagd om het laatste dossier weer te vervangen. 

Het verschijnen van de foto is extreem gevoelig aangezien de kans op vergelding door de Mocro Maffia groot is. Eerder werden zijn advocaat Derk Wiersum en zijn broer afzonderlijk van elkaar geliquideerd.

Ridouan Taghi

Over twee weken gaat het Marengo-proces verder. Dan zal ook voor het eerst Taghi in de rechtszaal verschijnen. Saïd R. zal er nog niet bij zijn, want hij zit nog vast in Colombia en wacht op uitlevering naar Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws