Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Coureur zwaargewond tijdens Nascar-crash

Tijdens de legendarische Nascar-race Daytona 500 leek Ryan Newman te gaan winnen. Echter vlak voor het einde maakte hij een enorme crash.

Coureur zwaargewond tijdens Nascar-crash

Nascar

De 42-jarige Ryan Newman rijdt al een aantal jaren mee in de Amerikaanse autosportklasse Nascar. Een van de hoogtepunten van het raceseizoen is de Daytona 500. Op het ovale circuit rijden de auto’s zij-aan-zij, waardoor het er spectaculair uitziet. Het gaat echter ook regelmatig mis.

Crash

Twee bochten voor het einde wordt Newman die op koppositie ligt aangetikt, waardoor hij de macht over het stuur verliest. Hij knalt tegen de muur aan de zijkant op het circuit, komt terug op de baan, wordt vervolgens geraakt door een andere auto op volle snelheid om vervolgens tot stilstand te komen. Vervolgens breekt er ook nog een klein brandje uit maar die kon door de toegesnelde brandweer snel gedoofd worden.

Zwaargewond

Na de crash werd de wedstrijd meteen stilgelegd en ging Newman met spoed naar het ziekenhuis. Daar bleek hij zwaargewond te zijn maar buiten levensgevaar. Op Twitter liet zijn team weten iedereen te bedanken voor de gebeden en het medeleven. Wel vragen ze om privacy. Ze zullen informatie geven als er meer bekend is.