Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Flessenpost spoelt na acht jaar aan op zelfde Duitse waddeneiland

Afgelopen week spoelde op het Duitse Waddeneiland Langeoog flessenpost aan. De post bleek acht jaar geleden door de twaalfjarige Paula op precies hetzelfde eiland in zee te zijn geslingerd. Dankzij een Facebookpost kon de vinder Paula opsporen.

flessenpost

Martina Dirkse die op het Oost-Friese Waddeneiland woont vond de fles. Ze plaatste daarvan een bericht op Facebook. Die post werd maar liefst 40.000 keer gedeeld en bereikte daardoor uiteindelijk enkele vriendinnen van de nu 20-jarige Paula.  “Ik ben heel verrast dat de post zoveel reacties uitlokte”, vertelt Paula.

De brief

Beste vinder,

Vandaag is het 12 april 2012, ik hoop dat deze fles ooit ergens zal aankomen. Ik heb de fles in Langeoog (Waddeneilanden, Duitsland) in het water gelaten. Ik verblijf hier tijdens de paasvakantie. De fles was ooit een spritefles. Ik ben 13 jaar oud en kom uit Freiburg, in Baden-Württemberg (een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland). Dit is de eerste keer dat ik een fles in het water gooi. Ik wens de vinder geluk, een goede gezondheid en veel vreugde. 

Liefs, Paula

De fles heeft dus geen wereldreis afgelegd. Desondanks is Paula blij dat haar fles nu gevonden is want stiekem had ze de moed al een beetje opgegeven dat hij ooit nog gevonden zou worden..