Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Weer zorgt voor veel afgelaste carnavalsoptochten

Ben je een heel jaar bezig om een schitterende wagen te maken voor de carnavaloptocht, valt alles letterlijk in het water. Veel organisaties lassen ook zondag de optocht af door de wind en de regenval.

Carnavaloptocht

Alleen al in Brabant zijn er 30 optochten afgelast nadat gisteren overdag onder andere al de optocht in Eindhoven werd afgelast. Onder andere Breda, Oss, Waalwijk, Baarle-Nassau, Gemert, Kaatsheuvel, Tilburg en Vlijmen. Veel steden hebben tot op het laatste moment gewacht met de beslissing en dat is begrijpelijk. Een heel jaar werk wordt namelijk zomaar teniet gedaan. In sommige gevallen wordt de optocht na een andere dag in de komende week verplaatst. 

Weerplaza waarschuwt ondertussen ook voor harde windstoten in de het zuiden van het land. "We kunnen windstoten verwachten tot 90 kilometer per uur." Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven. Stichting De Baviaonen van de optocht in Bavel meldt op Facebook dat zij de optocht met pijn in het hart moeten afgelasten al gaat daar de kinderoptocht nog wel door. "Veiligheid voor alles en we kunnen hier geen risico’s in nemen," zo laat de stichting weten. 

Toch genoeg feest

Ook in Limburg zijn een aantal optochten afgelast waaronder de grote optocht in Weert. Die werd gisteren al afgelast door de organisatie. Dat werd gedaan in overleg met de gemeente en de veiligheidinstanties. Zij konden de veiligheid van de deelnemers en de bezoekers niet garanderen. "We hadden dus maar één keuze," zo zegt de organisatie. 

Toch is er nog genoeg carnavalsfeest in het land. Overal gaan de overige activiteiten van het feest wel gewoon door. Het zal dus overal zeker nog gezellig zijn! Alaaf!