Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amerikaan (62) plankt ruim 8 uur en verbetert wereldrecord

Als je regelmatig naar de sportschool gaat, heb je het wel eens gedaan: planking. Een Amerikaan is er wel heel goed in, want hij hield het ruim acht uur vol.

Amerikaan plankt ruim 8 uur en verbetert wereldrecord

Planking

Zelf heeft menig sportschoolbezoeken al moeite om een minuut planning vol te houden, maar de 62-jarige George Hood hield het 8 uur, 15 minuten en 15 seconden vol. Hij verbeterde hiermee het wereldrecord.

Trainen

Hood is oud-militair en en heeft voor zijn recordpoging hard getraind. In 18 maanden deed hij 17 uur per dag verschillende oefeningen om zichzelf te verbeteren. Zo deed hij naar vier tot vijf uur planking ook nog 700 pushups, 2000 situps en 500 beenoefeningen. Dat alles heeft veel resultaat opgeleverd want in 2011 kon hij ‘maar’ 1 uur en 20 minuten planken.

Aandacht

De poging van Hood was niet zomaar een actie. Hij wilde daarmee aandacht creëren voor de geestelijke gezondheidszorg. Ook zelf had hij genoeg geestelijke kracht nodig voor zijn poging. Hij  luisterde naar Rammstein en Van Halen om het die lange tijd vol te houden.

Voortaan als je na 45 seconden planken aan het kreunen van spierpijn bent, moet je dus denken aan Hood, oftewel een 62 jarige die het nog een aantal uur makkelijk kan volhouden. Wellicht krijg je daardoor toch nog wat extra motivatie.