Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

RIVM: Coronapatiënt lag week op IC in ziekenhuis Gorinchem, ziekenhuis op slot

Een vrouw uit Gorinchem die besmet blijkt te zijn met het coronavirus heeft een week lang op de intensive care gelegen van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Dat meldt het RIVM zondagmiddag tijdens een persconferentie.

RIVM persconferentie

De vrouw is de afgelopen dagen positief getest in het ziekenhuis in Rotterdam. In de periode van 21 februari tot 28 februari lag de vrouw op de IC in Gorinchem. Toen was het volgens de richtlijnen van het RIVM nog niet nodig om te testen op het coronavirus. Het ziekenhuis zit nu op slot en dus neemt het geen nieuwe mensen op en is er ook geen bezoek mogelijk.

Het ziekenhuis schrijft dat medewerkers die op de betreffende afdeling zijn geweest terwijl de patiënt daar verbleef, en die ziekteverschijnselen vertonen, zichzelf moeten afzonderen en hun leidinggevende op de hoogte moeten stellen om getest te kunnen worden op het coronavirus.

Tien besmettingen

Naast de besmetting in Gorinchem is er ook een nieuwe besmetting in Tilburg en in het Drentse Coevorden. Gisteravond werd al een vrouw in Delft positief getest. Eerder waren al drie personen in zowel Loon op Zand en Amsterdam besmet geraakt. 

De man in Coevorden heeft carnaval gevierd in Tilburg. Het RIVM zegt dat het niet duidelijk is of hij daar geïnfecteerd is met het virus.