Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gökmen T. steekt middelvinger op naar rechter en bespuugt advocaat

Gökmen T. heeft schijt aan de rechtbank in Utrecht. De terrorist die vier mensen doodde in een tram staat vandaag voor de rechter.

Terrorist Gökmen T. steekt middelvinger op naar rechter en bespuugt advocaat

Gökmen T.

Gökmen T. heeft totaal geen respect voor het Nederlandse rechtssysteem. Dat blijkt wel bij de gebeurtenissen die vandaag plaatsvinden in de rechtszaal. De terrorist misdroeg zich en werd vervolgens uit de rechtszaal verwijderd.

Middelvinger en spugen

T. stak zijn middelvinger op, bespuugde zijn eigen advocaat die hij kreeg aangewezen en glimlachte meerdere maken tijdens zaak. Ook gaf hij de officieren van justitie kusgebaren. T. liet eerder weten geen advocaat te willen, omdat hij zichzelf wilde verdedigen. Dit liet de rechtbank toen niet toe.

Trambeschieting Utrecht

De man werd verhoord over de gebeurtenissen die plaatsvonden in de tram. Op 18 maart schoot Gökmen T. in het rond in het voertuig. Daarbij raakte hij meerdere personen en vier daarvan zijn overleden. Een aantal van zijn slachtoffers schoot hij van dichtbij neer. hij wordt verdacht van meerdere pogingen van moord dan wel doodslag met een terroristisch motief. 

Zwakbegaafd

T. heeft eerder zijn daden bekend. Op beelden van de moorden is te zien hoe T. gericht op de hoofden van inzittenden in de trein schiet. Tijdens zijn daad riep hij verschillende keer Allah akbar. Volgens deskundigen is hij zwakbegaafd en heeft hij meerdere persoonlijkheidsstoornissen.