Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontuchtcoach Jerry M. krijgt taakstraf

Atletiekcoach Jerry M. hoorde vandaag zijn straf in zijn proces. De rechter oordeelt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht.

Ontuchtcoach Jerry M. krijgt taakstraf

Jerry M.

M. was een geliefde atletiekcoach in Nederland. Hij stond voor vier zaken voor de rechter en uiteindelijk is hij veroordeeld voor ontucht in drie zaken. Zo masseerde hij de borsten van een 14-jarig meisje en ook bij de andere twee zaken had hij fysiek contact. Bij een meisje dat hij op de mond gezoend had en bij haar billen had gegrepen is geen bewijs en daarvoor is hij vrijgesproken.

Slachtofferrol

In de vier zaken die werden behandeld vond hij dat hij niets verkeerds had gedaan, alleen dat hij wat onhandig was. “Als ze iets niet prettig vonden, dan hadden ze het moeten zeggen,” zei hij tegen de rechter. Hij vindt dat hij het slachtoffer is in plaats van de meisjes.

Uitspraak

Voor dit alles krijgt hij van de rechter een taakstraf van 180 uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Ook mag hij drie jaar geen minderjarigen meer coachen.

Verleden

Eerder gaf M. toe dat hij tussen 1982 en 2018 een seksuele relatie had gehad met twee meisjes. Daarop werd hij door de Atletiekunie geroyeerd. Deze zaken kwamen niet voor de rechter omdat ze zijn verjaard of dat er geen aangifte is gedaan.