Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

28 Tilburgse ziekenhuismedewerkers besmet met coronavirus

In het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg zijn 28 medewerkers besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit een streekproef in opdracht van het RIVM.

28 Tilburgse ziekenhuismedewerkers besmet met coronavirus

Noord-Brabant

Het ziekenhuis deed een steekproef bij haar medewerkers om te zien hoeveel er precies besmet waren met het coronavirus, omdat het virus vooral veel in Noord-Brabant voorkomt. In totaal zijn 250 medewerkers in het ziekenhuis getest.

Klachten

De resultaten laten zien dat besmettingen onder de radar kunnen blijven, omdat de medewerkers slechts milde klachten hadden. Ook zijn ze niet in aanraking geweest met patiënten die het virus bij zich droegen en waren ze niet in Noord-Italië of andere risicogebieden geweest. Het ziekenhuis test alle andere personeelsleden die verkoudheidsklachten hebben.

Meerdere tests

Het Tilburgse ziekenhuis is niet het enige hospitaal dat is getest op het coronavirus. Ook bij vijf andere ziekenhuizen in Brabant zijn tests gedaan. De resultaten daarvan zijn nog niet duidelijk.

Dode

Inmiddels is er in Nederland een vierde dode door het coronavirus. Vandaag zijn er in totaal 61 nieuwe besmettingen bijgekomen. Dit brengt het totaal op 382 besmettingen in ons land.