Acht nieuwe coronadoden, meer dan duizend besmettingen

Het aantal doden als gevolg van het coronavirus is in Nederland opgelopen van twaalf naar twintig. Het RIVM meldde zondagmiddag acht nieuwe doden. Het totaal aantal besmettingen is opgelopen naar 1135.
Coronavirus

De overledenen waren volgens het RIVM mensen tussen de 59 en 94 jaar oud. De meesten hadden al een andere ziekte voordat zij besmet raakten met het coronavirus. Van zaterdag op zondag kwamen er 176 besmettingen bij waardoor dat totaal nu op 1135 ligt. Het totale aantal ligt uiteindelijk hoger dan het RIVM meldt. Dit omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden.

Scholen

Het ministerie van volksgezondheid overlegt vanmiddag met de Federatie van Medisch Specialisten (FMS) en een afvaardiging uit het onderwijs of de scholen gesloten moeten worden. Dit nadat het FMS zaterdag een noodoproep deed. Volgens hen is het niet uitgesloten dat kinderen het virus niet kunnen overdragen. Het kabinet zal later vanmiddag met een verklaring komen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b5422f1546', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws