Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse krant heeft 10 pagina’s rouwadvertenties

Door het coronavirus overlijden steeds meer mensen in Nederland. Dat is nog niets in vergelijking met Italië. Daar overleden gisteren alleen al 368 mensen aan de gevolgen van het virus.

Italiaanse krant heeft 10 pagina’s rouwadvertenties

Coronavirus

In totaal staat het dodental in Italië nu op 1.809. Vooral Noord-Italië wordt flink getroffen door het virus. Zo ook de regio Bergamo, waar 2.368 mensen het virus hebben. Dat is dan ook te zien in de krant L’Eco di Bergamo. De krant staat vol met rouwadvertenties. Op 13 maart liet twitteraar David Caretta het lokale dagblad zien. In totaal stonden tien pagina’s vol met overlijdensberichten.

Italië

Op dit moment staat het aantal besmettingen in Italië op 24.747 en het aantal lijkt nu elke dag met duizenden toe te nemen. Het land is het meest getroffen in Europa. In Italië zijn de maatregelen om het virus te bestrijden nog strenger dan in Nederland. Daar moet iedereen binnenblijven. Ziekenhuizen in het Zuid-Europese land kunnen nauwelijks het aantal zieken aan. Patiënten uit het noorden van het land worden zelfs naar het zuiden gebracht per helikopter omdat er in hun eigen regio geen capaciteit meer is.