Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Koningsdag in Maastricht gaat niet door

Het bezoek van de koninklijke familie in Maastricht gaat dit jaar niet door, vanwege het coronavirus. Dat heeft de provincie Limburg samen met de gemeente Maastricht besloten.

Koningsdag in Maastricht gaat niet door

Maastricht

Dit jaar zou de koninklijke familie Maastricht aandoen om Koningsdag te vieren. Dat gaat dus niet door. Als reden daarvoor wordt de impact van de maatregelen tegen het coronavirus genoemd.  Hierdoor kan het niet zo’n feest worden als vooraf is bedacht. De gemeente en de provincie betreuren het besluit, maar vinden dit de meest verstandige keuze.

Koningsdag

Het aflasten van het bezoek van de koninklijke familie betekent overigens nog niet dat alle festiviteiten in het hele land worden geannuleerd. Doordat de meeste maatregelen tegen het coronavirus voor drie weken gelden is het nog onduidelijk hoe het verder gaat. Ook is het afhankelijk van hoe het coronavirus zich ontwikkelt.

Kingsworld

Eerder werd al bekend dat de organisatie van Kingsworld, een festival tijdens Koningsdag in Den Haag, niet doorgaat. De organisatie kon zich onvoldoende verzekeren tegen de onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt.