Voedselbanken moeten mogelijk dicht vanwege thuisblijven vrijwilligers

Het coronavirus is niet alleen slecht voor de gezondheid, het heeft mogelijk ook gevolgen voor de armsten onder ons. Voedselbanken dreigen namelijk te moeten sluiten.
Voedselbanken moeten mogelijk dicht vanwege thuisblijven vrijwilligers

Coronavirus

Vanwege het coronavirus riep de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven en om zo min mogelijk sociale contacten aan te gaan. Die oproep heeft ook gevolgen voor de voedselbanken in Nederland. De vrijwilligers die daar normaalgesproken helpen, blijven namelijk in grote betalen thuis. Hierdoor kunnen een aantal voedselbanken de mensen niet meer helpen. een groot aantal van de vrijwilligers zijn namelijk senioren en zij horen bij de risicogroep.

Voedselbanken

De afgelopen dagen sloten al zeven locaties hun deuren, maar de verwachting is dat de komende tijd meerdere zullen volgen. In totaal zijn er 170 voedselbanken in heel Nederland. Door de sluiting van de zeven zijn alleen al vijfduizend mensen gedupeerd.

Digitaal

Hoewel je het misschien niet verwacht bij een voedselbank, wordt er nu gekeken naar een digitale oplossing voor mensen. Mogelijk zullen er digitale voedselbonnen worden gemaakt, waarbij gebruikers hun producten in de supermarkt kunnen halen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f019ab70a33e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws