15 nieuwe doden door coronavirus, Eurovisie Songfestival gaat niet door

Het aantal mensen dat is overleden aan het coronavirus is ten opzichte gestegen tot vijftien. In totaal zijn er 331 mensen bijgekomen die besmet zijn met het virus.
15 nieuwe doden door coronavirus, Eurovisie Songfestival gaat niet door

Coronavirus

Dat heet het RIVM vandaag bekendgemaakt. In totaal zijn er nu 2.051 besmet met virus. Daarvan werkt 485 in de zorg. Het is logisch dat zij een fors deel van de besmettingen zijn, aangezien zij met de zieken werken en omdat ze vaker worden getest dan andere groepen in de samenleving.

Besmettingen

Nog steeds is Noord-Brabant de provincie waar de meeste coronagevallen zijn. 759 mensen zijn besmet met het virus. Het aantal staat daar nu op 759. De provincie wordt gevolgd door Limburg (265) en Zuid Holland (241).

In totaal zijn er 408 mensen opgenomen geweest in het ziekenhuis. Het is onbekend hoeveel van hen nog steeds in het ziekenhuis liggen.

Doden

Ook het aantal doden is gestegen. 15 mensen zijn overleden waardoor er in totaal 58 mensen zijn gestorven in het ziekenhuis. De leeftijd van de slachtoffers is tussen de 63 en 95 jaar.

Songfestival

Ondertussen is bekend geworden dat het Eurovisie Songfestival niet doorgaat. Dat is besloten door de vereniging van Europese publieke omroepen het EBU. Het volgende Songfestival zal waarschijnlijk daarom in 2021 zijn.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f01aa31c4f13', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws