doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Slapende beveiliger bij zorginstelling onterecht ontslagen volgens rechter

Een beveiliger bij een zorginstelling sliep volgens zijn werkgever structureel tijdens zijn nachtdiensten. Het beveiligingsbedrijf wil de man ontslaan, maar daar steekt de rechter een stokje voor.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Slapende beveiliger bij zorginstelling onterecht ontslagen volgens rechter

Beveiliger

De 65-jarige man was sinds 2012 werkzaam bij Code Beveiliging. Voor dat bedrijf waakte hij ’s nachts bij een Utrechtse zorginstelling, waar gehandicapte mensen woonden. Gezien de kwetsbare groep besloot de werkgever hem meteen te ontslaan toen hij erachter kwam dat de beveiliger tijdens zijn werk zat te slapen, meldt RTL Nieuws.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Naar de rechter

De man was het niet eens met zijn ontslag en ging naar de kantonrechter. Die gaf de man gelijk. Vervolgens ging de werkgever weer op die beslissing in hoogberoep maar haalt nu bakzeil. 

Tijdens het hoger beroep wilde het bedrijf terugbetaling van alle salarissen in 2017 en 2018, in totaal zo’n 43.000 euro, omdat de man structureel geslapen zou hebben en niet gewerkt.

Te zwaar

De rechter was het daar niet mee eens en vond de straf te zwaar. Dit kwam ook omdat de man tijdens zijn nachtdienst het bedrijf niet alleen bewaakte, er was namelijk ook een tweede beveiliger. Daarom vond de rechter een officiële waarschuwing een gepaste straf, mede ook door de leeftijd van de man. Daarnaast was het bewijs tegen de werknemer te mager. De foto’s die waren gemaakt van de slapende man waren te onduidelijk, waardoor zijn identiteit niet was vast te stellen.

Omdat de werkgever hem direct heeft ontslagen, moet de ontslagen man acht maandsalarissen meekrijgen. Daarnaast komt er een strafverhoging van 25 procent bij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws