Minister Bruins stapt op: 'Oververmoeid door coronacrisis'

Bruno Bruins stapt op als minister van Medische Zorg & Sport. Dit maakt de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekend, nadat de minister gisteren flauwviel tijdens het 'coronadebat'.
Bruins stapt op als Minister

Flauwte

Het was gisteren flink schrikken voor de Tweede Kamer én de tv-kijker: minister Bruno Bruins werd tijdens het debat over de aanpak van de coronacrisis en de te nemen maatregelen ineens onwel. Gelukkig stond hij snel weer op beide benen en leek er niks ernstigs aan de hand.

Oververmoeid

De minister, die de afgelopen weken onder grote druk heeft gestaan vanwege de coronacrisis, gaf vandaag aan 'oververmoeid' te zijn. Op Twitter liet hij weten dat 'hij last had van een flauwte door oververmoeidheid en intensieve weken.' Hij gaf aan dat het inmiddels weer beter ging, en dat hij thuis ging uitrusten om zodoende morgen de coronacrisis zo goed mogelijk te kunnen bestrijden. 

Ontslag aangevraagd

Toch lijkt het erop dat de vermoeidheid zijn tol heeft geëist: de minister heeft namelijk zijn ontslag ingediend bij koning Willem-Alexander, die hem dit "op de meest eervolle wijze" verleende. Op aanraden van zijn artsen neemt minister Bruins een aantal weken rust, en treed af als minister 'vanuit landsbelang'. Minister Hugo De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt het werk van Bruins tijdelijk over.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff58534f98d', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws