Marko wilde hoe dan ook starten: ‘F1 had mooi signaal kunnen afgeven’

Helmut Marko wilde vorige week in Australië koste wat het kost starten. “We hadden een mooi signaal af gegeven door juist wel te starten,” zo laat hij weten aan de Oostenrijkse zender OE24.
Helmut Marko

De adviseur van Max Verstappen’s Red Bull Racing geeft aan dat ook de lokale Australische promotor en de autoriteiten bereid waren om te gaan starten. “Toen was er ineens die positieve test bij McLaren en wilde Mercedes ook niet meer rijden.” Volgens de reglementen moet een Formule 1 race starten met minimaal 12 auto’s. “En die hadden we niet meer.”

Toch heeft Marko zich tot het allerlaatste moment verzet tegen het afgelasten van de race. “Als wij vrijdagochtend gewoon naar buiten waren gereden waren de meeste teams ons uiteindelijk wel gevolgd en ook de baan opgekomen.”

Inmiddels zijn ook de volgende zes grand prix’s al uitgesteld of afgelast. “We beginnen dus pas op 7 juni in Bakoe. Hopelijk wordt het dan nog een mooi Formule 1 jaar. Een jaar waarin we met Max de jongste wereldkampioen ooit krijgen, maar Lewis Hamilton blijft favoriet.”

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff5daf8e431', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws