doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

43 nieuwe doden coronavirus en 573 nieuwe besmettingen

Van zaterdag op zondag zijn er in Nederland 43 mensen overleden aan het coronavirus. Daarmee komt het totaal nu op 179. In totaal telt ons land nu 4204 besmettingen . Dit meldt het RIVM zondag.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
coronavirus

Er kwamen in totaal 573 nieuwe besmettingen bij. Dat is minder dan vrijdag toen er nog 637 nieuwe patiëten bijkwamen. Toch benadrukt het RIVM dat er meer besmettingen zijn. Niet iedereen wordt meer getest. Met 43 nieuwe overlijdensgevallen is dat het meeste tot nu toe op één dag. De leeftijd van de overleden ligt tussen de 57 en de 93 jaar. Bijna duizend mensen zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis zo laat het RIVM weten. 

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

NL Alert

Eerder vandaag kreeg iedereen een NL Alert waarin mensen opnieuw geattendeerd werden om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit nadat het zaterdag nogal druk was op de stranden en ook de wekelijkse markt.  Ook Natuurmonumenten doet een noodoproep richting de Nederlandse bevolking. "Ga niet de natuur in vandaag."

RIVM-baas Jaap van Dissel laat tegenover NU.nl weten dat het niet ondenkbaar is dat er nieuwe maatregelen worden genomen. "Ik hóóp dat het hierbij blijft. Of er maatregelen bij komen, hangt nu vooral af van het gedrag van mensen. En ja, soms is het moeilijk, maar dan moet je toch voor de veilige keuze kiezen, voor jou en de ander."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws